- Promjene su se ogledale u tome da je po povratku od oca dijete sjedilo na krevetu, katatonično se klimalo naprijed nazad, nije željelo ni sa kim da razgovara, vrištalo je i plakalo, nije dozvolila da je niko dodirne i opsesivno je prala ruke – rekla je Kropf TV Pink.

Kropf je dodala da je djevojčica ponavljala da su tata i djed prljavi, da su igračke prljave, pa i ona.

 Kako kaže, u početku nije detaljno navodila neke stvari ali je imala averziju za odlazak.

- Ljutila se na majku što je davala da ide kod oca. Dok je on govorio da je luda i da ako progovori nekome na tu temu, da će da joj oduzme dijete – rekla je Kropf.

Ističe da je djevojčica počela da vrišti kada ide u toalet i da se žalila da je boli polni organ.

- Kod ljekara su pokušali da pronađu razlog, ali su svi nalazi bili negativni. Devojčica se zacenjivala, ali je majka uspjela da pregleda dete, polni organ joj je bio otečen, modar, čak i sa ranicom. Djevojčica je tada prvi put rekla da da su joj tata i deda dirali po polnom organu, rekla je da deda i tata imaju "dizalicu" i "rampu", da je bockaju sa tim oko očuju, oko usta, po stomaku, da je to boli i da joj je hladno. Da pljuju nešto što jako smrdi i da ne žele da je operu, kao i da joj se smiju – rekla je Kropf i dodala:

- Rekla je da je jako uplašena, da se boji i da moli majku da je nikada više ne pušta tamo.

- Mehanička povreda je evidentna, svi nalazi su negativni. Kada je dijete izgovorilo to što je izgovorilo, kao i niz drugih radnji, slučaj se prijavljuje policiji. Ljekarski pregled djeteta nije mogao da se odradi jer nije dozvolila da joj doktorica priđe, već su morali da joj odrade pregled u općoj anesteziji. Također, dijete i dan danas ne dozvoljava da je ni majka opere i pipne po intimnim dijelovima tijela – rekla je ona.

Dodaje da je nalaz bio da nema oštećenja himena, i da je to dovelo do toga da su krenuli u borbu protiv majke, da navodno lažno prijavljuje.

Kako kaže, do dana današnjeg nije utvrđena osnovana sumnja na seksualno zlostavljanje od strane oca.

- Mi imamo kompletno vještačenje gdje dijete eksplicitno pokazuje i govori šta su joj radili, ali taj izvještaj ne interesuje radnike Centra za socijalni rad grada Novog Sada. Skandalozno je njihovo ponašanje, jer mišljenje i nalazi su od izuzetnog značaja za Tužilaštvo. Oni su reuspostavili kontakt sa ocem i vratilo se regresivno ponašanje djeteta – rekla je ona.

Bojan Borovčanin, stručnjak za sigurnost, kaže da je indikativno odraditi poligrafsko testiranje roditelja.

- Ovdje se dešava jedna ozbilja stvar, ovakve slučajeve treba odmah prezentovati javnosti. Treba da se uključi i policija i policijska struktura. Vještačenja treba odraditi. Kroz takve stvari i analizu okruženja će se tačno odrediti o kakvim se tipovima ličnosti radi – rekao je Borovčanin.

Roditelji djeteta su razvedeni, a majka je do sada supruga prijavljivala četiri puta, po čemu je policija i postupala. Prijave su upućivane od 5. maja 2021. godine do 5. juna ove godine. 

- O prvoj prijavi koja je stigla u maju prošle godine proslijeđen je izvještaj Višem javnom tužilaštvu sa svom prikupljenom dokumentacijom, a izrečena je hitna mjera koju je sud produžio. Povodom druge prijave majke da strahuje za dijete, od početka juna 2021. godine, ponovo je na osnovu nalaza Centra za socijalni rad i VJT urađena procjena rizika prema ocu i djedu i policija je ponovo izrekla hitnu mjeru zabrane prilaska i komunikacije, ali je sud nije produžio – priča izvor iz istrage i nastavlja:

- U avgustu 2021. godine majka djevojčice prijavila je bivšeg muža da ju je gurnuo usljed čega je pala. Tada je ponovo rađena procjena rizika i policija mu je izrekla hitnu mjeru, ali je sud nije produžio. Početkom juna ove godine, na osnovu stručnog nalaza i mišljenja Centra za socijalni rad, urađena je nova procjena rizika u odnosu na oca mogućeg učinioca i djeteta i utvrđeno je da rizik ne postoji, što je proslijeđeno Osnovnom javnom tužilaštvu – navodi izvor.

Iz Centra za socijalni rad i tužilaštva, za sada niko nije zvanično oglasio povodom ovog slučaja.