open-navfaktor-logo
search
Tuzla
Sud zabranio izbor novog komesara u TK zbog tužbe Dževada Kormana
Općinski sud u Tuzli donio je rješenje u kojem nalaže Vladi Tuzlanskog kantona da do okončanja parničnog procesa koji je pred tim sudom pokrenuo bivši direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman obustavi proceduru javnog konkursa za izbor kandidata i imenovanje direktora Uprave policije MUP-a TK.
09.03.2020. u 12:50
get url
text

U obrazloženju stoji da je Korman Općinskom sudu Tuzla 3.februara 2020. godine podnio tužbu u kojoj je zatražio da se obustavi izbor novog direktora Uprave policije, odnosno predložio je mjere osiguranja sve do okončanja postupka pred sudom kojim nastoji utvrditi da je odluka o njegovoj smjeni nezakonita, zahtijevajući da se vrati na mjesto direktora Uprave policije.

{$galerijaFotografija}

Nakon što je smijenjen s mjesta direktora Uprave policije, Dževad Korman je 27. februara o svojoj smjeni govorio pred Općinskim sudom u Tuzli.

On smatra da je nezakonito smijenjen te da je doživio moralnu, ljudsku i financijsku degradaciju, zbog čega je tužio Vladu Tuzlanskog kantona i tražio donošenje mjere osiguranja do okončanja tog postupka.

Korman je trenutno raspoređen na mjesto komandira PS Banovići, a funkciju vršioca dužnosti komesara trenutno obnaša načelnik Sektora uniformisane policije Nevres Šiljegović.

Dževad Korman, odluka suda u Tuzli
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.