Jedan je mađarski navijač u srijedu navečer primljen u splitsku bolnicu dok je šest osoba privedeno u policiju, nakon što je u kasnijim večernjim satima u gradskoj četvrti Gripe došlo do tuče između dvije grupe huligana.

Kako se saznaje iz splitske policije, među privedenim navijačima je i jedan Mađar.

Ovo nije prvi incident koji se dogodio uoči utakmice koja će se u četvrtak u 20,45 sati održati na stadionu Poljud između Hrvatske i Mađarske. Koji sat ranije grupa Mađara, kojih je prema tvrdnjama očevidaca bilo stotinjak, nakratko se potukla prilikom prolaska kroz uže središte grada, ali ih je interventna policija ubrzo smirila.

U srijedu ujutro u gradskoj četvrti Meje na kombiju mađarskih tablica razbijena su stakla, zbog čega je policija privela tri osobe. U tom incidentu nije bilo povrijeđenih, budući da je vozilo bilo parkirano te se u njemu nije niko nalazio.

Drugi incident dogodio se istoga dana u Ulici slobode, gdje je oko 15.30 sati veća grupa navijača pokušala napasti dvije osobe, najvjerojatnije Mađare. Policija je spriječila obračun većih razmjera te su uhapšene dvije osobe.