Fudbaleri zagrebačkog Dinama večeras od 20.45 sati u Atini protiv AEK-a igraju prvi meč trećeg pretkola Lige evropskih prvaka.

A ovaj meč sinoć je imao tužnu uvertiru.

Kako tvrdi Gazzetta navijač AEK-a (22) preminuo je nakon sukoba s Bad Blue Boysim u Atini. Uprkos zabrani prisustva gostujućih navijača u Grčkoj i Hrvatskoj, dio najvatrenijih navijača zagrebačkog kluba doputovao je u Atinu.

Gazzetta piše da je navijač preminuo nakon uboda oštrim predmetom. Grčki medij navodi da je Hitna pomoć odvezla mladića u bolnicu, gdje su doktori pokušavali sve kako bi mu spasili život. Uz njega je ondje bilo još nekoliko povrijeđenih navijača.

Među povrijeđenim bilo je pripadnika grčkog, ali i hrvatskog kluba, navodi Gazzetta, ustvrdivši da je u Atinu stiglo oko 150 navijača Dinama.

Gazzetta je objavila kako su navijači Dinama organizovano, u koloni automobila, stigli u Grčku. Prema njihovim policijskim izvorima, navijači su uočeni i za njih je bilo spremno osiguranje, "no čini se da su se organizovali jer su se razbježali po dolasku u grad".

Gazzetta tvrdi da su hrvatski navijači oko 23 sata došli do AEK-ovog stadiona i napali navijače AEK-a. Gostujući navijači navodno su pokušali upasti i na stadion.

Iefimerida.gr navodi kako je uhapšeno 96 osoba, od čega ih je 88 u policiji, a osam je povrijeđenih i zbrinuti su u zdravstvene ustanove. Isti izvor navodi da su u policiju privedena 82 Hrvata, jedan Austrijanac, jedan Bosanac, jedan Albanac, jedan Nijemac i dva Grka.