open-navfaktor-logo
search
Pobjeda gorkog okusa
Šuman nije mogao opravdati lošu igru u napadu: I tri razlike nam je bilo dovoljno
Rukometna reprezentacija BiH upisala je prvu pobjedu u kvalifikacijama za EURO 2022, no činjenica da Estonce nismo pobijedili s tri gola razlike, trijumf čini gorkim i nemamo pretjerano veliki razlog za zadovoljstvo.
10.01.2021. u 21:55
get url
text

Moglo se to jasno vidjeti na izrazu lice selektora najboljih bh. rukometaša Bilala Šumana nakon utakmice četvrtog kola kvalifikacija.

VEZANI TEKST - Pirova pobjeda Zmajeva u Bugojnu, bh. rukometaši umanjili šanse za plasman na EP

- Utakmica od početka nervozna s naše strane. U 55. minuti smo imali pet razlike, a onda se dešavaju dvije tehničke greške i promašen penal. Završilo se s dva razlike, ali to je sport - kazao je vidno razočarani Šuman za BHT1.

Selektor smatra kako je naša reprezentacija večeras odradila dobar posao u defanzivi, Estonce smo zadržali na 19 golova, koji su nam prije četiri dana dali pet golova više. Ipak, "štekalo" je u napadu.

- Možemo reći da je odbrana radila dobar posao. Devetnaest golova to je sasvim odlično, ali veliki problemi u napadu i nažalost te tehničke greške, te promašen penal, gdje smo mogli imati pet razlike. Tri razlike je bilo dovoljno jer smo dali 21 gol u Estoniji, ali tako je kako je. Iz ove kože ne možemo - naglasio je bh. selektor.

U nastavku kvalifikacija Zmajevima će se morati poklopiti dosta toga da bi po drugi put u historiji zaigrali na EP-u koje se održava 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

- Sada nas 8. marta očekuju mečevi kući s Austrijom i Njemačkom i u maju opet s Austrijom. Sada su sve tri ekipe s dva boda. Do 8. marta ima vremena da dođemo možda u nekom boljem raspoloženju - poručio je Šuman na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.