Nestabilno vrijeme, praćeno povremenim padavinama i niskim temperaturama, loše će djelovati na većinu populacije. Osjet hladnoće dodatno će se pojačati usljed sjevernog strujanja i povećanog sadržaja vlage u zraku. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata bit će izraženije. Neophodno je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju odijevanju, naročito u jutarnjim satima.

Sutra će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom. U većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu zemlje do četiri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus jedan i četiru, na jugu zemlje od šest do devet stupeni.

U srijedu će Bosni biti oblačno vrijeme sa susnježicom i slabim snijegom. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između minus sedam i minus dva, na jugu do tri, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus četiri i četiri, na jugu do devet stepeni.

U četvrtak će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom, a u Hercegovini bez padavina. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između minus devet i minus tri, na jugu do dva, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje od osam do 11 stepeni.