Treća hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zakazana je za sutra sa samo jednom predloženom tačkom dnevnog reda. To je zahtjev za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga izmjene i dopune Poslovnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, čiji su predlagači zastupnici Mirko Šarović, Dragan Mektić, Branislav Borenović i Mira Pekić.

Zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH i lideri Srpske demokratske stranke (SDS) i Partije demokratskog progresa (PDP) Mirko Šarović i Branislav Borenović nedavno su izjavili novinarima da su podnijeli inicijativu za izmjene Poslovnika o radu kojima bi se osiguralo da se na vrijeme izvrši izbor radnih tijela (komisija) Doma, jer bez toga nije u potpunosti konstituirano najviše zakonodavno tijelo u zemlji.

Šef zastupnika Srpskog kluba u Parlamentarnoj skupštini BiH Nenad Stevandić prije nekoliko dana saopćio je da je taj klub, u dogovoru s klubom zastupnika SNSD-a, predložio kandidate za komisije u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić sazvao je za sutra popodne sjednicu Kolegija Zastupničkog doma PSBiH, na kojoj bi, između ostalog trebalo da bude utvrđivanje prijedloga za imenovanje članova stalnih komisija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kao i dogovor o zakazivanju 2. sjednice Zastupničkog doma državnog parlamenta.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i razmatranje dopisa Ustavnog suda BiH u vezi sa zahtjevom Milorada Dodika za ocjenu ustavnosti Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine s odredbama člana I. stav 6. Ustava BiH.