open-navfaktor-logo
search
Pozvali građane
Sutra protest opozicije ispred RTRS-a u Banjoj Luci, tvrde da neće stati
Predstavnici opozicije u RS-u najavili su danas da će sutra u 18 sati organizovati protest ispred zgrade RTRS-a u Banjoj Luci.
01.11.2022. u 16:23
get url
text

Rekli su da su protest prijavili policiji, te pozvali građane na mirno okupljanje.

- Protesti neće stati. Hiljadu je razloga, a sve je kulminiralo izbornom krađom. Naši zahtjevi će ostati da pravosuđe radi svoj posao i pricesuira sve koji su učestvovali u izbornoj krađi. Nijedan epilog nismo vidjeli. 

Također, ostaje zahtjev za objektivno izvještanje RTRS-a i da prestane etiketiranje. Ovako više ne ide. Ko je napravio vijest o navodnih deset američkih miliona. Lijepe etiketu meni i mojoj porodici - kazala je Jelena Trivić, kandidat opozicije za predsjednika RS-a.

Ona je ocijenila da nema razlike između internet stranice RTRS-a i SNSD-a.

- Navodnu izbornu pobjedu nećemo priznati. To će se kad-tad dokazati. Ići ću do kraja. Da meni ili građanima neko otme izbornu volju, to nema šanse - kazala je Trivić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je rekao da će cijela opozicija ići do kraja, a uvjeren je da će odgovarati svi protiv kojih su podnijeli krivične prijave, na čelu sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Govoreći o žalbi koju su podnijeli Apelacionom vijeću Suda BiH na odluku CIK-a, i zahtjev za poništenje izbora, rekao je da ona sadrži 117 poglavlja i brojne dokaze koji su prikupljeni i složeni.

Uvjeren je da žalba ne može biti odbačena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.