open-navfaktor-logo
search
Svečana sjednica
Sve spremno: Džaferović, Komšić i Dodik uskoro preuzimaju dužnost u Predsjedništvu BiH
Nakon uručivanja certifikata, novi će članovi Predsjedništva BiH pročitati i potpisati Svečanu izjavu, a zatim će se pojedinačno obratiti prisutnim zvanicama i medijima
20.11.2018. u 13:20
get url
text

{$galerijaFotografija}

Svečani salon Predsjedništva Bosne i Hercegovine spreman je za početak konstituirajuće sjednice novog saziva Predsjedništva BiH.

Sjednicu će, u skladu sa već utvrđenim protokolom, otvoriti aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji će pozvati predsjednika Centralne izborne komisije (CIK) BiH Branka Petrića da uruči certifikate novoizabranim članovima Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću, Željku Komšiću i Miloradu Dodiku.

Nakon uručivanja certifikata, novi će članovi Predsjedništva BiH pročitati i potpisati Svečanu izjavu, a zatim će se pojedinačno obratiti prisutnim zvanicama i medijima.

Sjednicu će zaključiti Milorad Dodik, koji će, po principu rotacije, biti prvi predsjedavajući Predsjedništva BiH i na toj će poziciji ostati u narednih osam mjeseci.

Za današnju sjednicu vlada veliko interesovanje medija te je, uz one iz BiH, prisutan veliki broj predstavnika medija iz zemalja regiona, naročito Hrvatske i Srbije. U bližoj okolini zgrade Predsjedništva BiH prisutan je veliki broj policijskih službenika, a mjere osiguranja su na najvišem mogućem nivou.

Stolice u predsjedništvu na dan inauguracije 20.11.2018.
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.