open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Švedska princeza Victoria i princ Daniel dolaze u zvaničnu posjetu BiH
Posjeta našoj zemlji je planirana u periodu od 5. do 7. novembra, a za sada je poznato da će boraviti u Sarajevu
23.10.2019. u 07:53
get url
text
Princeza Victoria i princ Daniel

Švedska princeza Victoria i njen suprug princ Daniel Westling početkom novembra dolaze u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Posjeta našoj zemlji je planirana u periodu od 5. do 7. novembra, a za sada je poznato da će boraviti u Sarajevu. Svrha posjete je, kako najavljuju iz kraljevske službe za informiranje, jačanje odnosa između Švedske i BiH.

- Teme na koje će se fokusirati tokom posjete uključuju klimu, okruženje, održivi razvoj, inovacije i preduzetništvo, kao i mlade – najavljeno je iz službe za informiranje.

Detaljan plan posjete još nije utvrđen, te se finalizira u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova Švedske.

Posjeta BiH uslijedit će nakon sastanka kojeg su kralj Carl XVI Gustaf, kraljica Silvia i prijestolonasljednica Victoria održali 8. oktobra sa ministricom vanjskih poslova Annom Linde, na kojem je razgovarano o budućim državnim posjetama.

Princeza prijestolonasljednica i njen suprug će, kako je najavljeno, u narednom periodu imati više službenih putovanja jer švedski kralj namjerava predati više nadležnosti njegovoj nasljednici na tronu. Ovog mjeseca je Victoria boravila u posjeti Islandu, a trenutno boravi u Japanu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.