open-navfaktor-logo
search
Zanimljiva ponuda
Švicarski fudbalski petoligaš pripremio ugovor za Rogera Federera
Švicarski petoligaš Villarepos pripremio je dres legendarnom teniseru Rogeru Federu, i to s brojem 20, što je i broj njegovih Grand Slam titula.
08.05.2020. u 21:46
get url
text

U ovom švicarskom amaterskom fudbalskom klubu pripremili su i ugovor kako bi sve bilo spremno pomisli li švicarski teniski as promijeniti karijeru.

Inače, 38-godišnji Federer je kao dječak igrao na poziciji napadača petoligaša FC Concordia Basel, prije nego se odlučio za profesionalnu teniserku karijeru.

Klub je izvukao njegovu staru registraciju i papire o transferu te ih poslao na Federerovu adresu.

Klupsko pismo Federeru sadrži čak i neke uvjete, a ističu kako vjerojatno ne zna za njih jer su jedan od manjih klubova u Švicarskoj.

- Naša neograničena mašta je uvijek kompenzirala našu veličinu na terenu. Ova naša želja je pomalo luda - regrutovati tebe. Otkrili smo da još imaš amatersku registraciju koju je deaktivirala Concordia Basel. Možeš nam se pridružiti odmah ili nakon što završiš s teniskom karijerom (za koju se nadamo da će još dugo trajati). Još nisi uvjeren? Evo nekoliko argumenata koji te neće ostaviti ravnodušnim - navodi se u pismu.

- Rezervisali smo ti broj 20. U zavisnosti o daljem razvoju teniserske karijere, možemo ti rezervisati broj 21, 21, 23 ili možda čak 24. U Villareposu sve tretiramo jednako pa bi morao platiti članarinu od 180 švicarskih franaka. Mogli bi se dogvoriti da pokrijemo troškove dolaska, naravno samo ako ne dolaziš iz Dubaija. U petoj ligi neće te nervirati linijske sudije jer ih nema - naveli su iz redova švicarskog petologaša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.