Igre su zajedno sa djevojčicama i dječacima iz svih dijelova naše države, kroz takmičenja, druženja i zabavu proslavile svoj deseti rođendan.

Sarajevo je u periodu od 29. septembra do 1. oktobra bilo domaćin najboljim ekipama iz svih dijelova Bosne i Hercegovine na završnici ovogodišnjih Igara.

Zbog epidemiološke situacije, održavanjem polufinalnih regionalnih turnira u okviru BH Telecom Sportske igre mladih Turneje radosti, broj finalista je smanjen u odnosu na sve prethodne godine.

Učesnici takmičenja u pojedinačnim sportovima svoje medalje su dobili po okončanju takmičenja u svom gradu, a na Veliko finale u Sarajevo doputovali su predstavnici u ekipnim sportovima: malom fudbalu, odbojci, košarci i rukometu.

U okviru finalnog takmičenja svi učesnici su nastavili učiti o važnosti poštivanja različitosti i fair playu na terenu, kroz projekt "Fer igra za fer djetinjstvo".

Igre će svoje ovogodišnje aktivnosti nastaviti kroz BH Telecom SIM Turneju radosti. Sve dosadašnje aktivnosti Igara realizirane su uz dogovor i saglasnost nadležnih zdravstvenih institucija, a od razvoja epidemiološke situacije u BiH, Srbiji i Hrvatskoj zavisit će održavanje regionalne završnice, saopćili su organizatori Sportskih igara mladih.