U vezi s dijelom teksta koji se odnosi na njegovu izjavu televiziji N1 o aferi "Potkivanje 2", a za koju Tegeltija tvrdi da ju je Faktor pogrešno interpretirao, predsjednik VSTV-a navodi: 

VEZANI TEKST - Afera "Potkivanje 2": Kako Tegeltija pokušava skrenuti pažnju, ko još "nije saznao" za snimak?

- Netačno je da sam bilo kada potvrdio autentičnost audiosadržaja objavljenog na portalu Istraga.ba. Naime, u mojoj izjavi za N1 sam tačno izjavio sljedeće: "Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića, putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim nevjerodostojnih i iskonstruisanih sadržaja". Očito je iz ove izjave za N1 da sam rekao da je audiosadržaj nezakonit, nevjerodostojan i iskonstruisan. 

Tegeltija se u svom reagiranju osvrnuo i na njegovo gostovanje na drugoj televiziji. 

- I na samoj emisiji Face to Face, ja sam rekao suštinski identično kao i u prvoj izjavi za N1 da ja jesam razgovarao čak više puta sa gospođom Milijanom Buha o njenom sukobu interesa u slučaju konkurisanja njene sestre, ali da to nije taj razgovor, koji je objavljen na portalu Istraga.ba, nego da se u tom audiosadržaju radi o nezakonitoj montaži koju ne želim da komentarišem jer kao takva nije podobna za bilo kakvo komentarisanje, upravo zato što je montaža, a to je identično onom što sam rekao u izjavi za N1 TV. Nadam se da ćete kao ozbiljan portal objaviti ovaj moj demant - stoji u njegovom reagiranju.