open-navfaktor-logo
search
Opasne vremenske prilike
Temperature i danas do 40 stepeni, na snazi crveni meteoalarm
Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je za regije Sarajeva, Mostara, Bihaća i Tuzle crveni meteoalarm, zbog iznimo visokih temperatura, koje će dostizati i 40 stepeni Celzijusa.
24.06.2021. u 08:09
get url
text

Iz FHMZ-a su najavili da će danas u BiH preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prolazno više oblačnosti u jutarnjim satima.

Poslije podne je moguć lokalni pljusak na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Prolazno više oblačnosti u jutarnjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 37°C.

Crveno upozorenje znači da su prognozirane naročito opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po sigurnost ljudi i životinja.

Ljekari upozoravaju da u terminu od 12 do 17 sati treba izbjegavati boravak vani, koliko god je to moguće.

- Sezona godišnjih odmora je počela, pa vozače molimo da se na vrijeme informišu o stanju i prohodnosti puteva, kao i o uvjetima prelaska granice. Zbog izrazito visokih dnevnih temperatura savjetujemo da putujete u ranim jutarnjim ili večernjim satima i da tokom vožnje pravite češće pauze. Budite maksimalno oprezni i poštujte saobraćajne propise - savjetovali su i iz BIHAMK-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.