Nakon neočekivanog gostujućeg poraza od prije dva dana od iste ekipe (24:21), rukometaši BiH znatno su umanjili šanse za plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontineta.

Po riječima kapitena Mirsada Trzića pobjeda u revanšu sa više od tri gola razlike nameće se kao imperativ "čime bi nam plasman na EURO bio otvoren".

- Nezadovoljni smo svojom predstavom u Estoniji, svi rukometni segmenti moraju biti bolji. Što se tiče taktike neke stvari moramo promijeniti kako bi ubrzali napad, da bi odbrana bila kompaktnija, jer bili smo previše otvoreni za ekipu njihovog kvaliteta - kazao je Terzić za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH.

Na startu kvalifkacija izabranici selekora Bilala Šumana zabilježili su poraz od Njemačke, pa se u Drugoj grupi nalaze na posljednjem, četvrtom mjestu bez bodova. Vodeća Njemačka ima šest bodova, dok su Austrija i Estonija sa drugom i trećem mjestu sa po dva boda.

Na EP plasirat će se prva i druga selekcija iz svake od osam kvalifikacionih grupa te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Susret Bosna i Hercegovina - Estonija bit će odigran u nedjelju, 10. januara, u dvorani Kulturno-sportskog centra u Bugojnu s početkom od 20 sati.