open-navfaktor-logo
search
Igor Štimac tvrdi
Teške optužbe: Baka Slišković smijenjen zbog neprofesionalnog ponašanja, nije zaslužio čast da osvoji titulu
Fudbaleri splitskog Hajduka posljednju titulu prvaka Hrvatske osvojili su prije 15 godina.
28.05.2020. u 15:50
get url
text

Bile je do naslova odveo Igor Štimac, kojem je to jedini trofej u trenerskoj karijeri. I zbog njega se našao na sudu, piše 24sata.hr. Jer Blaž Slišković, nekadašnji selektor BiH, tužio je Hajduk što mu je uručio otkaz, a Štimac je sjeo na klupu za tih posljednjih osam kola.

Zašto ste smijenili Baku u momentu kada je imao tri boda više od Rijeke i četiri od Intera? Biste li bili prvaci i da je on ostao?

- Vjerojatno bismo, ali Uprava je zaključila da on nije zaslužio tu čast, zbog neprofesionalnog ponašanja. Bilo nam je teško, napale su nas povrede, a on je prepustio pomoćniku Miši da vodi sve. Osim toga, nikad nije ispunio prvi uvjet koji smo mu postavili kad je došao: da donese diplomu ili licencu. Nikad je nije donio, sjedio je na klupi kao predstavnik kluba. Slišković je jako talentovan trener, zaslužan za naš naslov prvaka, ali i kao trener ima isti problem koji je imao kao igrač, i zato nije napravio karijeru kakvu je mogao - objasnio je Igor Štimac, koji sada sjedi na klupi reprezentacije Indije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.