Plavi su do pobjede stigli zahvaljujući golovima Hamze Gasala i Samira Bekrića.

Nakon susreta je šef stručnog štaba Plavih Tomislav Ivković, koji će od narednog kola konačno sjediti na klupi, kazao kako je utakmica bila dosta tvrda i čvrsta, protiv prilično motivisanog protivnika.

VEZANI TEKST - Željo nastavio s Ivkovićevom praksom: Plavi savladali Rudar iz Kaknja

- Neki su pokazali više, neki manje, ali pobijedilo se i dobro da se nastavio taj pozitivan niz - rekao je Ivković u izjavi za SportSport.ba nakon utakmice, te se osvrnuo i na duel sa Zrinjskim u Mostaru:

- Zrinjski je na dva teška gostovanja izvukao četiri boda. Pokazali su da imaju kvalitete, da imaju brza krila i dobrog trenera. Jako inteligentan dečko i bit će to vrlo neizvjesna, šahovska utakmica s moje i njegove strane. Ko bude sretniji i spretniji, taj će pobijediti.

Željo neće igrati "na nulu" poručio je hrvatski stručnjak.

- To sam dosta puta ponovio, ne igramo na nulu. Igramo nogomet, nastojimo da budemo bolji. Bilo je nekih faza utakmica kada se moramo poboljšati. Treba nam malo više kretanja i ubacivanja bekova - poručio je Ivković.

Sada već bivšeg kapiten Semira Štilića nema u kadru tima sa Grbavice. Lucidni veznjak propustio je prvi dan priprema. Kasnije se pojavio na jednom od treninga, no više ga nije bilo...

- Ne znam gdje je Štilić. To su pitanja za upravu - istakao je Ivković.