U nastavku je navedeno pet najluđih tehnoloških trendova u 2023. godini. 

1. Primijenjena vidljivost: Ona unapređuje praksu prepoznavanja obrazaca. Da bi se predvidjele i identifikovale abnormalnosti i ponudila rešenja, mora se imati kapacitet da se duboko udubljeni u komplikovane sisteme i tok podataka.

2. Digitalni imuni sistem: Kako bi osigurao da sistemi rade 24 sata dnevno te kako bi pružili usluge bez prekida, Digitalni imunološki sistem će kombinovati vidljivost, testiranje sa AI-om (umjetnom inteligencijom), inženjeringom pouzdanosti lokacije (SRE) i sigurnošću lanca nabavke softvera.

3. Superaplikacije: One predstavljaju nadolazeću promjenu u dizajnu i razvoju aplikacija, gdje će potrošači koristiti jednu aplikaciju za upravljanje većinom sistema u poslovnom ekosistemu. Predviđa se da će preko 50 posto svjetske populacije svakodnevno koristiti superaplikacije.

4. AR/VR i BlockChain tehnologija: Povezanije, sigurnije i impresivnije virtuelno okruženje u kojem ljudi i preduzeća mogu rekreirati scenarije iz stvarnog života biće kreirano kombinovanjem AR/VR, AI/ML, IoT-a i Blockchain-a.

5. AAI: Ovo će predstavljati naprednu umjetnu inteligenciju (AI), koja će revolucionirati mehaničko učenje, prepoznavanje obrazaca i računarstvo. Cilj mu je potpuno automatizirati procese bez potrebe za ručnim unosom.