open-navfaktor-logo
search
Bivši fudbaler
Torlak: Divna vremena za navijače Sarajeva
Sedin Torlak, nekadašnji stoper Sarajeva, a sada trener u omladinskom pogonu Bordo tima, u razgovoru za zvanični sajt kluba iz Titove 38 b dotakao se rezultata koji ostvaruje ekipa Vinka Marinovića.
27.11.2020. u 10:32
get url
text

Torlak je komparirao stanje u klubu iz vremena dok je on bio igrač sa ovim današnjim, koje je, kako kaže, puno bolje.

- Mnogo se toga promijenilo. Dok sam bio igrač zaista je bilo mnogo turbulencija u klubu - uprave su se stalno mijenjale, treneri... Igrači su se dovodili nekontrolisano bez nekog cilja, a finansijska situacija je bila jako teška. Danas je to puno drugačije. Klub je stekao finansijsku stabilnost kroz većinskog vlasnika glasačkih prava što je direktno utjecalo na poboljšanje uvjeta, evo konkretno uvjeta rada Omladinskog pogona. Odlični uvjeti u kontinuitetu direktno su se reflektovali na kvalitet polaznika omladinskih selekcija, broj akademaca u prvom timu, titule - govori Torlak za fksarajevo.ba.

On je zadovoljan rezultatima koje ostvaruje Bordo tim i nada se da će uskoro napraviti iskorak o kojem svi maštaju, a to je plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

- Kada vidim kako stojimo na tabeli i kada se sjetim da nemamo poraza ove sezone ne mogu da ne budem prezadovoljan kao navijač. Odlične evropske utakmice, dominacija u domaćem takmičenju. Zaista divna vremena za biti navijač Sarajeva. Nažalost znam da je svima koji vole klub jako teško zbog pandemije, nema navijača na tribinama, ali zaista se nadam da će sve ovo uskoro biti iza nas - priča Torlak i nastavlja.

- Mislim da smo ove godine imali odličnu šansu u play-offu, ali, nažalost, nismo uspjeli. Često budemo vrlo blizu, samo eto manjak sreće ili ne znam ni ja… Sjetite se Cluja samo.  Prostora za napredak uvijek ima ali sam siguran i imam potpuno povjerenje da će naše Sarajevo vrlo brzo nadoknaditi "to nešto" što je nedostajalo do sad i da ćemo napraviti taj iskorak o kojem svi maštamo.

Sedin Torlak za Sarajevo je odigrao 141 utakmicu, bio je kapiten, dva puta je nagrađivan trofejom "Ismir Pintol".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.