open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Tottenham pokrenuo istragu: Otkud navijači Crvene zvezde na tribinama uprkos zabrani UEFA-e
Na stadionu Tottenhama pojavila se grupa u kojoj je bilo više od 200 gostujućih pristalica
23.10.2019. u 10:35
get url
text

Fudbalski klub Tottenham objavio je da će pokrenuti istragu jer su se na sinoćnjoj utakmici protiv Crvene zvezde u Ligi prvaka na tribinama pojavili navijači gostujućeg tima uprkos zabrani Evropske fudbalske federacije (UEFA), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na stadionu Tottenhama pojavila se grupa u kojoj je bilo više od 200 gostujućih pristalica, iako im je bila zabranjena kupovina ulaznica zbog rasističkog ponašanja. UEFA će sačekati izvještaj delegata sa utakmice, pa zatim donijeti odluku o eventualnoj istrazi i pokretanju disciplinskog postupka.

- Navijači Crvene zvezde ilegalno su nabavili pojedinačne ulaznice i obišli jedan dio stadiona kako bi se okupili kao grupa. Zaštitari i policija zadržali su grupu na jednom mjestu jer ih je bio preveliki broj da bi ih mogli izbaciti sa tribina. Pokrenuli smo detaljnu istragu da bismo shvatili kako su došli do ulaznica i preduzet ćemo najoštrije mjere protiv bilo kojeg pojedinca za kojeg se utvrdi da im je prodao ulaznicu - saopćili su iz Tottenhama.

Utakmicu trećeg kola grupe B Lige prvaka londonski klub je dobio rezultatom 5:0. Na tabeli lider je Bayern sa devet bodova, a slijede Tottenham sa četiri, Crvena zvezda sa tri i Olympiakos sa jednim bodom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.