open-navfaktor-logo
search
Očajni bundesligaš
Tradicionalni klub u opasnosti: Schalke uputio nesvakidašnji apel navijačima
Zbog pandemije koronavirusa brojni sportski kolektivi našli su se u teškoj finansijskoj situaciji.
08.04.2020. u 20:53
get url
text

Jedan od njih je i njemački Schalke, a zbog izuzetno teškog stanja klub iz Gelsenkirchena uputio je posebnu molbu svojim navijačima, koji važe za jedne od najvjernijih u Njemačkoj.

Bivši klub našeg Seada Kolašinac danas je objavio da se nalazi u situaciji u kojoj je u opasnosti opstanak kluba te su zatražili od navijača da pomognu.

Svakom vlasniku sezonske ulaznice koji se odrekne prava na povrat novca klub će darovati posebno izrađen dres kao znak zahvalnosti.

- Mnogi naši navijači već su se odrekli mogućosti povrata novca bilo od sezonskih ulaznica bilo od unaprijed kupljenih ulaznica za odgođene utakmice i te njihove geste smatramo jako velikim i važnim. Kada se saberu iznosi od kojih su se navijači odrekli oni predstavljaju veliki doprinos ka stabilizaciji i likvidnosti kluba i osiguravanju njegovog opstanka. Klub se nalazi u situaciji u kojoj mu je potencijalno ugrožen opstanak - objavio je Schalke.

Inače, Schalke je poslije 25 odgranih meava na šestom mjestu bundesligaške tabele sa 37 osvojih bodova, 18 manje od prvoplasiranog Bayerna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.