Jedan od njih je i njemački Schalke, a zbog izuzetno teškog stanja klub iz Gelsenkirchena uputio je posebnu molbu svojim navijačima, koji važe za jedne od najvjernijih u Njemačkoj.

Bivši klub našeg Seada Kolašinac danas je objavio da se nalazi u situaciji u kojoj je u opasnosti opstanak kluba te su zatražili od navijača da pomognu.

Svakom vlasniku sezonske ulaznice koji se odrekne prava na povrat novca klub će darovati posebno izrađen dres kao znak zahvalnosti.

- Mnogi naši navijači već su se odrekli mogućosti povrata novca bilo od sezonskih ulaznica bilo od unaprijed kupljenih ulaznica za odgođene utakmice i te njihove geste smatramo jako velikim i važnim. Kada se saberu iznosi od kojih su se navijači odrekli oni predstavljaju veliki doprinos ka stabilizaciji i likvidnosti kluba i osiguravanju njegovog opstanka. Klub se nalazi u situaciji u kojoj mu je potencijalno ugrožen opstanak - objavio je Schalke.

Inače, Schalke je poslije 25 odgranih meava na šestom mjestu bundesligaške tabele sa 37 osvojih bodova, 18 manje od prvoplasiranog Bayerna.