Tragedija u Srbiji: Prijatelji izgorjeli u snu

Objavljeno: 13.10.17 u 15:53

Zoran Tomić (57) i Janoš Selig (54) iz Bezdana stradali su u požaru koji je u četvrtak navečer, oko 23 sata, izbio u Tomićevoj kući u Novoj ulici broj 10, u ovom mjestu nadomak Sombora u Srbiji.

FOTO: NOVOSTI
FOTO: NOVOSTI

Zoranova komšinica, koja nije željela da joj se spominje ime, prva je primijetila da dim kulja iz kuće i pozvala je policiju. Ubrzo su stigli vatrogasci, koji su u kuću pod plamenom mogli ući samo kroz prozor, a vatra i dim su se tek tad razbuktali. Tomiću i Seligu spasa nije bilo, a njihova ugljenisana tijela prevezena su na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu.

Kako pišu Novosti, šta je uzrok ove nesreće, utvrdit će istraga. Danas prijepodne ekipa forenzičara iz Novog Sada, somborska policija i javni tužilac ispitivali su cijeli slučaj, pa je novinarima bio zabranjen prilaz kući u kojoj se dogodila tragedija.

- Zoran je bio dobar, miran i povučen čovjek. Živio je sam u kući jer su mu roditelji umrli. Imao je težak život i radio je razne poslove da bi se prehranio. Dolazio je kod nas da pomogne u poslu. Ništa mu nije bilo teško raditi i bio je baš vrijedan - priča komšija Juhas Đula.

I za Janoša Seliga komšije kažu da je imao težak život i da je svakom želio pomoći. Oni pričaju da su se njih dvojica često družili i da su umjeli da "potegnu pokoju čašicu više". Nije imao svoju kuću i često je svraćao kod Zorana.

Komšije pretpostavljaju da su se ovi nesretnici, najvjerovatnije, ugušili u dimu, i da bi neugašena cigareta mogla biti uzrok požara. Jer, kako kažu, Zoran nije ložio vatru u kući, a struja mu je bila isključena zbog duga, pa većina vjeruje da su cigarete izazvale požar dok su oni spavali.

Glasnogovornica Policijske uprave u Somboru Mirjana Cvijanović rekla je da je istraga oko ove tragedije u toku i da će uzroci požara biti poznati uskoro, čim istražitelji završe posao.