open-navfaktor-logo
search
Svjetsko prvenstvo 2022
Traže se karte za četvrtfinale: Maroko protiv Španije, Švicarska na Portugal
Posljednji par četvrtfinala Svjetskog prvenstva u fudbalu saznat ćemo večeras nakon utakmica Maroko - Španija (16 sati) i Portugal - Švicarska (20).
06.12.2022. u 08:15
get url
text

Maroko je u tri meča grupne faze primio samo jedan pogodak, te je završio kao vodeća ekipa na tabeli ispred Hrvatske.

Španija je u grupnoj fazi zauzela drugu poziciju, te su osvojili četiri boda kao i Njemačka, ali zahvaljujući gol-razlici uspjeli su se plasirati u nokaut fazu takmičenja.

Selektor reprezentacije Španije Luis Enrique istakao je da su mu svi igrači na raspolaganju te da motivisani dočekuju ovaj susret.

Španci su pokazali dobru igru koju karakteriše posjed bez mnogo dugih pasova, te je Enrique rekao da neće odustati od tog načina igre ni u jednom meču.

Vjeruje da su sjajno odigrali mečeve grupne faze izuzev posljednjih 10 minuta protiv Japana od kojeg su poraženi.

Španija i Maroko sastajali su se tri puta do sada, a posljednju utakmicu odigrali su u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine u kojoj su remizirali 2:2.

Mnogo uzbuđenja očekuje nas i od 20 sati u jednom od derbija osmine finala Mundijala.

Portugalci su plasman među 16 najboljih osigurali uvodnim pobjedama protiv Gane i Urugvaja, a onda su u 3. kolu grupne faze neočekivano poraženi od Južne Koreje.

S druge strane, Švicarci su o svojoj sudbini odučivali u derbiju 3. kola grupne faze protiv Srbije. Za prolaz dalje bio im je dovoljan bod, ali su ostvarili pobjedu (3:2) i tako Orlove poslali kući.

U posljednjem međusobnom meču Švicarska je slavila u Ligi nacija u junu ove godine (1:0), a pogodak odluke postigao je Haris Seferović.

Utakmica Maroko - Španija bit će emitovana na MY TV (odloženi snimak od 16.15 sati na BHT1), dok će derbi dana prenositi državna televizija od 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.