MUP KS

Traži se lokacija za izgradnju zgrade

Objavljeno: 29.08.2018. u 15:27

Općina Centar ponudila je nekoliko lokacija za izgradnju objekta za smještaj Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

Općina Centar ponudila pomoć

U Općini Centar održan je sastanak Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Zavoda za izgradnju KS i predstavnika Općine.

Razgovaralo se o potencijalnim lokacijama za izgradnju objekta za smještaj Ministarstva unutrašnjih poslova. Ministar MUP-a KS Vedran Mulabdić kazao je da je Vlada KS osigurala dva miliona maraka.

– Svi objekti koje koristi MUP KS su ili iznajmljeni ili pod restitucijom. Na ovaj način želimo trajno riješiti smještaj naših pripadnika. Također bismo na ovaj riješili pitanje zakonskih odredbi koje nalažu da za počinioce ili žrtve maloljetničkog nasilja imamo posebnu uređenu prostoriju za njihov smještaj - kazao je Mulabdić.

Načelnik Ajnadžić kazao je da Općina Centar može ponuditi nekoliko lokacija za ovu namjenu.

- Dvije lokacije su u vlasništvu Općine Centar ispod tranzita, odnosno Put Mladih muslimana, u Vilsonovom, Nahorevskoj ulici gdje ima dobrih prostornih mogućnosti, kao i Jukićevoj ulici preko puta Bosnalijeka,  gdje možemo izdvojiti od 5.000 kvadratnih metara zemljišta - predložio  je Ajnadžić.

Predstavnici Općine Centar i MUP-a KS obišli ponuđene lokacije koje mogu biti iskorištene za izgradnju novog sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a ubrzo će se saznati koja je lokacija najpogodinija za izgradnju zgrade, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije