open-navfaktor-logo
search
Selektori izabrali
Treći međusobni duel BiH i Italije: Prosinečki i Mancini odredili početne sastave
Roberto Mancini je na jučerašnoj najavio da bi priliku mogli dobiti mlađi fudbaleri, dok je Prosinečki medijima sinoć izdiktirao startu postavu naše selekcije
15.11.2019. u 19:21
get url
text
Trening fudbalske reprezentacije BiH

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će od 20.45 sati na stadionu Bilino polje ugostiti selekciju Italije. Pretposljednji meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine nema nikakav rezultatski značaj, s obzirom na to su Azzurri još ranije osigurali plasman na EURO, dok su šanse Zmajeva svedene tek na puku teoriju.

Ipak, kako su u svojim izjava istaknuli selektori, pobjedu će željeti obje reprezentacije. Zmajevi će na ovaj susret gledati kao na dobru priliku da se dodatno uigraju pred baraž Lige nacija, dok će Italijani biti motivisani željom da postave novi rekord. U dosadašnji osam kola Italija je osvojila maksimalna 24 boda, a izabranici Roberta Mancinija želje nastaviti u tom smjeru.

Naime, izabranici selektora Roberta Mancinija u nizu su od devet uzastopnih pobjeda, te su tako izjednačili rekord iz sezone 1938/1939 kada su predvođeni Vittoriom Pozzom ostvarili devet uzastopnih trijumfa, a večeras će tražiti desetu pobjedu u nizu kojom bi Mancini srušio Pozzov rekord star 80 godina.

VEZANA VIJEST - Italijani imaju veliki motiv: Azzurri na Bilinom polju protiv Zmajeva pišu historiju?

Italijanski selektor je na jučerašnoj zvaničnoj press-konferenciji najavio da bi priliku mogli dobiti mlađi fudbaleri, dok je Prosinečki medijima sinoć izdiktirao startu postavu naše selekcije, koja večeras igra posljednji susret pred domaćom publikom u ovim kvalifikacijama.

Poznati su sastavi obje selekcije za njihov treći međusobni duel.

BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Višća, Džeko.

ITALIJA: Donnarumma,  Emerson, Tonali, Florenzi, Jorginho, Belotti, Insigne, Acerbi, Barella, Bonucci, Bernardeschi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.