open-navfaktor-logo
search
Dvostruka borba
Trener Espanyola: Imali smo deset zaraženih koronavirusom
Fudbalski klub Espanyol bio je izuzetno pogođen pandemijom novog koronavirusa, a trener Abelardo Fernandez potvrdio je da je klub imao deset oboljelih od COVID-19.
07.04.2020. u 10:13
get url
text

- U Espanyolu smo imali deset slučajeva. Osam igrača i dvoje iz stručnog štaba. Svi su bili pozitivni na virus. Svi smo proveli dva dana u Navati, kažu nam da smo tada možda mogli biti u kontaktu s nekoliko asimptomatskih pacijenata - objašnjava španskim medijima Abelardo, koji je kao igrač niz godina nosio dres slavne Barcelone.

Espanyol je u trenutku prekida sezona u La Ligi nakon 27 kola zauzimao posljednju poziciju i bio je na rubu ispadanja, prenosi Anadolu Agency (AA). Stoga bi eventualno poništavanje sezone značilo da će klub iz Barcelone ostati u španskoj eliti, ali Abelardo se ipak nada nastavku sezone.

- Da sam sebičan, tražio bih da se sezona poništi, ali ono što želim je da igramo. Uprkos činjenici da bi u našoj situaciji bilo korisno da nema više fudbala, jer Espanyol ne bi bio ispao. Međutim, svi želimo igrati - kazao je Abelardo i dodao:

- Ako ponovo zaigramo, to se mora učiniti u najboljim uvjetima za sve. Neće biti lako nakon dva ili tri mjeseca tokom kojih su igrači trenirali kod kuće, nemaju svi teretanu. Ne razmišljam o tome jer je situacija trenutno tako ozbiljna da je fudbal najmanje važan.

Španija je po broju zaraženih koronavirusom druga u svijetu, iza Sjedinjenih Američkih Država. Do sada je registrovano više od 136.000 oboljelih od COVID-19, a preminula je 13.341 osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.