open-navfaktor-logo
search
Dudić optimista
Trener Veleža pred Coleraine: Nema pritiska, pripremamo se u opuštenoj atmosferi
Fudbalski klub Velež nakon 33 godine vraća se na evropsku scenu.
07.07.2021. u 09:49
get url
text

Rođeni će u četvrtak na Grbavici ugostiti sjevernoirski Coleraine u pretkolu Konferencijske lige, novog Uefinog takmičenja.

- Pokušavamo raditi u opuštenoj atmosferi. Tako smo radili i kroz prvenstvo kada smo imali neke odlučujuće utakmice, nismo stavljali nikakav pritisak na momke. Radimo na nivou, hajmo reći, drugarstva i onda pred utakmicu "zategnemo" atmosferu, a sve do tada radimo u ležernijoj atmosferi - najavi je sutrašnju utakmicu Veležov trener Feđa Dudić.

Što se tiče igračkog kadra, Dudić ističe kako ga veseli što će u novoj sezoni imati nešto širi igrački kadar.

- Nemamo nekih velikih problema s povredama. Imali smo izvan stroja Cvijanovića i Anđušića još od kraja prvenstva. Anđušić se sada vratio, Cvijanović trenira individualno i čekamo samo zeleno svjetlo doktora da se priključi ekipi. Novo pojačanje Dejanović je izvan stroja zbog povrede, ostali su dobro i mogu reći da sam na slatkim mukama što se tiče početnih jedanaest u sutrašnjoj utakmici - kazao je Dudić.

Dudić ističe kako su uspjeli pogledati neke utakmice Coleraine, te da se radi o protivniku protiv kakvog njegova ekipa nije do sada imala priliku igrati.

- Po pitanju duel igre morat ćemo biti na sto posto. U utakmici protiv Maribora oni su dobili devet žutih kartona. To oslikava na koji način oni igraju. U nastojanju da dođu do lopte idu u neke prekršaje koji su toliko rizični i tu ćemo morati biti maksimalno spremni – upozorio je trener Veleža.

Prema njegovim riječima, Colerainovi igrači vole šutirati iz svih mogućih pozicija.

- Imaju dosta eurogolova. Nekad ti šutovi završe u rašljama, nekad preko tribine, što nije slučaj kod naše ekipe. Mi nekad hoćemo da se ušetamo u gol, odlažemo te šutove, dok oni koriste svaku priliku za udarac - kazao je Dudić.

Utakmica Velež - Coleraine igra se u četvrtak od 20.30 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.