Početak susreta obilježila je rezultatska klackalica. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Bolju rolu u završnici prve dionice imao je Spars koji je na ulasku u drugu četvrtinu imao prednost rezultatom 28:19. Spars je nastavio sa odličnim ritmom u drugom periodu i došao do dvocifrene prednosti od 15 poena. Završnicu prvog poluvremena bolje je odigrala Sloboda koja je uspjela smanjiti zaostatak na 10 poena. Rezultat poluvremena je glasio 46:36 u korist Sparsa.

Spars je većim dijelom trećeg perioda bio u dvocifrenom vodstvu. Gostujući tim ponovo je bolje iskoristio posljednje minute dionice i smanjio prednost na četiri poena 64:60.

U nastavku susreta Spars je održavao jednocifrenu prednost sve do nešto manje od dva minuta igre kada je Sloboda izjednačila na 78:78. Aleksa Gatarić i Nedim Buza doveli su Spars u vodstvo pogođenim šutevima za tri poena 84:78. Haris Delalić za Slobodu uzvratio je trojkom za rezultat 84:81. Tehnička greška dosuđena je domaćem timu, a Lelić je bio precizan sa linije slobodnog bacanja za rezultat 84:82 na četiri sekunde do kraja susreta. Spars nije iskoristio napad koji je imao, a ni Sloboda nije iskoristila posljednji napad i konačan rezultat je glasio 84:82.

Spars su do pobjede vodili Jakov Mustapić sa 23, Nedim Buza sa 17, Imran Polutak sa 12 i Marko Ramljak sa 11 ubačenih poena.

U ekipi Slobode najefikasniji je bio Adi Alikadić sa 17 ubačenih poena. Po 16 poena ubacili su Haris Delalić i Ibrahim Durmo.