open-navfaktor-logo
search
Zagreb
Troipogodišnji dječak pao kroz prozor stana na drugom spratu
Dječak ima višestruke prijelome lobanje, ima i ozljedu vratne kičme te ozljede pluća. Hitno je operisan na Klinici za dječje bolesti Zagreb i nalazi se na intenzivnoj njezi 
22.09.2018. u 21:06
get url
text
Zagreb, centar
get url
text

Tupi udarac tijela o tlo bio je prilično glasan. Tek tada smo se okrenule i vidjele dijete na asfaltu pred zgradom, a desetak sekundi poslije prolomio se dječakov plač i majčina vriska, ispričale su nam dvije žene koje su svjedočile padu dječaka u središtu Zagreba.

Kažu kako je dječak tih nekoliko sekundi nakon pada vjerovatno bio bez svijesti. Star je tri i po godine, a u subotu ujutro pao je kroz prozor stana na drugom spratu zgrade u ulici Božidara Adžije.

- Odmah je nastala strka i okupili su se ljudi. Mali je prilikom pada udario u spuštene izbačene roletne na stanu ispod, pa mu je to vjerovatno makar malo ublažilo pad. Majka je bila izvan sebe. Odmah ga je pokušala podići, ali su joj okupljeni ljudi rekli da to ne smije dok ne dođe Hitna. Mali je bio sitan, a iz usta mu je išla krv. Nismo vidjele neku drugu ozljedu - pričaju svjedokinje koje su prolazile kraj zgrade.

- Išao sam do frizera. Vidio sam dijete kako pada, jako je udarilo u beton. Dijete je nakon pada bilo živo, roditelji su se spustili u roku od sekunde i pozvali Hitnu koja je brzo stigla - ispričao je čitatelj koji se javio u redakciju.

- Čuo sam majčine krike dok su silazili, a kad su sišli, jecali su. Otac je također bio u šoku, cijelo vrijeme držao se za glavu - prepričao je drugi čitatelj. Dječaka je Hitna prevezla u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, gdje su nakon obrade ljekari utvrdili teške ozljede i odmah operisali mališana.

- Riječ je o ozljedi s višestrukim prijelomima lobanje. Ima i ozljedu vratne kičme te ozljede pluća. Nakon operacije ide u intenzivnu njegu na daljnje liječenje i nadzor - kazao je u subotu direktor Klinike za dječje bolesti Zagreb prof. dr. sc. Goran Roić.

Stanari zgrade ispričali su kako je riječ o podstanarskoj porodici u malom stanu, ali nisu poznavali dijete ni roditelje. Navodno su u zgradi počeli živjeti prije malo više od šest mjeseci i bili su povučeni.

- Viđala sam majku i dječaka. Ne znam je li imala muža ili druge djece. Mali je često znao plakati. Pozdravljali smo se na hodniku i to je to - kazala je stanarka koja je htjela ostati anonimna.

U policiji nisu željeli objaviti druge podatke osim da je istraga u toku, te da utvrđuju okolnosti zbog kojih je dječak pao.

- Vjerovatno riječ je o nesretnom slučaju - kazali su u zagrebačkoj policiji.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.