Petak, 05.06.2020.

Nema ni u Japanu

Trojke iz Novog Pazara čine jedinstveni karate tim

San ove tri sedmogodišnje djevojčice je da postanu olimpijske šampionke

Hana, Sara i Ena Međedović identične su trojke. Sličnog su karaktera i temperamenta, zanimaju ih iste stvari, a najveću ljubav njeguju prema starijem bratu i jednoj plemenitoj vještini.

Ove sedmogodišnje djevojčice svoje vrijeme, umjesto u igri s lutkama, plišanim igračkama i "pametnim telefonima", vrijeme provode trenirajući karate. Vrijednim radom, nesvakidašnjim talentom i čestim treninzima, nakon svega dvije godine osvojile su brojne medalje i pehare, te postale prava senzacija u tom sportu.

Njih tri čine jedinstveni kata tim u svijetu, ono čime se ne može pohvaliti ni kolijevka karatea Japan. Već sada djevojčice sanjaju o blistavoj budućnosti, imaju velike planove, i u sedmoj godini svjesne su da je najsjajnija medalja ona s Olimpijskih igara, pa im je učešće na tom velikom takmičenju glavni cilj kada porastu.

- Sanjam da jednog dana postanemo olimpijske šampionke. Obećavam da ćemo slušati naše trenere i da ćemo vrijedno raditi - rekla je sedmogodišnja Ena za Anadolu Agency.

Sestre Međedović karate treniraju dvije godine, ostvarile su rezultate zbog kojih im se svi dive. Popularne su počele da budu već od pojavljivanja na prvom zvaničnom takmičenju, kada su svojom pojavom oduševile gledaoce na tribinama, a ljude iz svijeta karatea svojim velikim talentom i umijećem.

- Vrijedno smo trenirale i počele smo da osvajamo medalje, to je mene i moje sestre puno obradovalo. Na takmičenjima nas svi vole i navijaju za nas. Prava smo atrakcija i svi žele da se slikaju sa nama - rekla je Hana.

Njih tri su nerazdvojne i najbolje su prijateljice. Tako je i u školi, nastavu prate iz iste školske klupe. Drugačije su i po mnogo čemu zanimljive i jedinstvene, pa su omiljene među drugarima u razredu.

- Nas tri smo nerazdvojne, čak sjedimo i zajedno u školi i nikada se ne svađamo - rekla je Sara.

Za svoje roditelje one su najveći životni motiv. Svaki rođendan, medalja, pa i po koji nestašluk, za majku trojki Editu Međedović je trostruka radost.

- Sretni smo što ih imamo, jednom rječju. One su stvarno dobra djeca, poslušne su, vrijedne i radne. U školi i na treninzima su dobre, slušaju svoje trenere i uz trud i rad s trenerima one napreduju - rekla je majka trojki Edita.

Ove tri zvjezdice izrodio je novopazarski Karate klub "Feniks". S trojkama rade proslavljeni karatisti, nekadašnji šampioni i reprezentativci Srbije, braća Nermin i Armin, te sestra Emina Zećirović.

- Ovo nema čak ni kolijevka karatea, Japan. Nikada se u istoriji ovog sporta nije desilo da jedan kata tim čine tri sestre, odnosno identične trojke. Radićemo i dalje s njima, ulagaćemo sav trud i resurse. Očekujemo pozitivne rezultate, i da nam postanu reprezentativke Srbije - rekao je trener trojki Armin Zećirović.

Zećirović kroz smijeh dodaje da je jedina poteškoća trenerima u radu s djevojčicama to što ni nakon dvije godine ne razlikuju koja od njih je Hana, Sara, a koja je Ena.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh