Kurban-bajram

Turska Fondacija Diyanet podijelit će kurbansko meso socijalno ugroženima u BiH i Srbiji

Objavljeno: 11.08.2019. u 18:14

Savjetnik za vjerska pitanja u ambasadi Republike Turske u Sarajevu Hasan Atli kazao je kako je turska Fondacija Diyanet (TDV) i ove godine, kao što je to bio slučaj i ranije počeo sa žrtvovanjem kurbana za koje su sredstva uplatili građani Turske

FOTO: Anadolija

Turska Fondacija Diyanet (TDV) povodom Kurban-bajrama socijalno ugroženim porodicama u Bosni i Hercegovini i Srbiji podijelit će kurbansko meso.

Savjetnik za vjerska pitanja u ambasadi Republike Turske u Sarajevu Hasan Atli za AA je kazao kako je TDV i ove godine, kao što je to bio slučaj i ranije počeo sa žrtvovanjem kurbana za koje su sredstva uplatili građani Turske.

Atli je pojasnio kako su kurbani širom svijeta žrtvovani zahvaljujući sredstvima koje je uplatio turski narod u Turskoj i van nje.

Dodao je kako je TDV osigurao 70 paketa kurbanskog mesa za Bosnu i Hercegovinu.

- Meso kurbana koji su danas žrtvovani, sutra će biti podijeljeno u područjima širom Bosne i Hercegovine - rekao je Atli, koji je dodao kako je meso namijenjeno socijalno ugroženima u Srebrenici, Tuzli i Doboju.

Pojasnio je i kako će dio paketa s kurbanskim mesom biti podijeljen migrantima koji se nalaze u Bihaću.

U Srbiji je, u saradnji TDV-a i Islamske zajednice, žrtvovano 50 kurbana. Žrtovanje kurbana se odvilo na tri mjesta, a meso će biti podijeljeno onima kojima je pomoć potrebna.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije