Malenoj Nedžmi Bečak koja je rođena sa sindromom PATAU, anomalijama nogica i kičme, operisana je desna nogica u Istanbulu, saopćila je organizacija Pomozi.ba, prenoseći objavu roditelja na društvenim mrežama. Rečeno je da je operacija dobro prošla, da se djevojčica odmara.

Podsjećamo, malena Nedžma Bečak je rođena u Kaknju 2017. godine sa PATAU sindromom, anomalijama nogica i deformacijom kuka. Jedanaesti dan po rođenju je imala operaciju kičme. Drugu operaciju kičme je imala 14. marta ove godine u Turskoj na klinici Acibaden. Nažalost, bolest se vratila i Nedžma je morala mora ponovo na operaciju.

- Naša mala heroina operisala je desnu nogicu. Operacija je dobro prošla, ona sada spava, odmara se.Našu heroinu čeka još operacija, operacija lijeve nogice, koljena i obje stopice, kao i ponovna operacija kičme. Svaku operaciju prate dodatni troškovi, dodatni nalazi, magneti, pregledi, avionske karte, hotel, kontrole, i ostalo što naravno mnogo košta.Ovom prilikom želim da pozovem sve ljude dobrog i humanog srca da pomognu Nedžmi kako bi prohodala i imala svoje sretno djetinjstvo.Nedžma se liječi u Turskoj u klinici Aci Badem Altunizade - objavili su Nedžmini roditelji.

Pozivom na humanitarni broj ️ donirate 2 KM.
Samo BH TELECOM
090 291 001

Možete pomoći i uplatama na žiro račun

BIH UPLATE
1995116034615614
SPARKASSE BANK na ime Mirnesa Bečak
UPLATE IZ INOSTRANSTVA
Mirneaa Bečak
Sopotnica 60 Kakanj
SWIFT CODE : ABSBBA22
SPARKASSE BANK DD BIH
Zmaja od Bosne 7 BIH
71 000 Sarajevo
IBAN:BA391995116034615614