open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Tuzla City bez trenera Jovića na "popravnom" kod Zrinjskog
Fudbaleri Zrinjskog i Tuzla Cityja danas od 17 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom odigrat će zaostalu utakmicu 7. kola Premijer lige BiH.
26.10.2022. u 08:08
get url
text

Bit će ovo duel aktuelnog prvaka i viceprvaka naše zemlje, a u prednosti su Mostarci koji pobjedom imaju priliku da se učvrste na liderskoj poziciji, te da prvom pratiocu već pobjegnu na šest bodova prednosti.

- Ispred sebe imamo zahtjevnog protivnika, ekipu koja je jako dobro ušla u prvenstvo, ali isto tako ekipu koja dosta oscilira od odličnog do ispodprosječnog, a razlog je vjerovatno u velikoj promjeni igrača u odnosu na prošlu sezonu - kazao je u najavi utakmice Sergej Jakirović, trener Zrinjskog, dodavši:

- Tuzla City je pokazala da zna dati nekome pet golova, a mogu i izgubiti od bilo koga, s te strane su nepredvidivi i treba ih shvatiti ozbiljno, što mi i hoćemo. Također, želimo nastaviti naš pobjednički niz koji, uz neriješeno protiv Leotara, traje već sedam kola.

Gosti će biti oslabljeni u Mostaru, gdje su otputovali bez šefa stručnog štaba Dragana Jovića. Treneru Tuzlaka pokrenuo se tromb i u utorak je primljen na UKC Tuzla, a ekipu će voditi saradnici iz stručnog štaba Ahmetović, Šarić, Mujić, te Mensur i Mirsad Dedić

- Smajlagić i Coulibaly se vraćaju iz povreda i oni nisu nastupili protiv Slobode, dok minutažu nije upisivao ni Mišić koji se zagrijavao. Od ove potentne ekipe se očekuje više, posebno u fazi napada i pravi ispit će biti u Mostaru.

Istina, Plemići nisu ekipa na kojoj se neko može "vaditi", ali nije ni nepobjediva. Motiva ne smije nedostajati u Plavim redovima jer kada igrate protiv lidera i aktuelnog prvaka onda svaki igrač mora pružiti i više od svojih mogućnosti - poručili su iz Tuzla Cityja.

Utakmicu će suditi Ermin Sivac iz Zenice, kojem će asistirati Stefan Tešanović i Goran Dujak. Meč će biti emitovan u direktnom prijenosu na MYTV.

Standings provided by Sofascore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.