open-navfaktor-logo
search
Pravi test
Tuzla City dočekuje Borac: Debituje Alžirac Nazzim Zitouni
Protiv Borca imamo imperativ pobjede, kazao je trener Bošnjaković 
02.08.2019. u 13:29
get url
text

Startovali su sjajnom igrom i visokom pobjedom protiv Zvijezde 09 (5:1), a u drugom kolu su poraženi od Radnika (0:3), u susretu u kojem su ostavili blijed dojam.

Kakav je stvarni domet igrača Tuzla Cityja u ovoj sezoni, vidjet će se u subotu kada na Tušnju dočekuju ekipu Borca.

S Banjalučanima su se sastali tokom priprema i pobijedili su 1:0, pa vjerovatno niko u klubu iz Siminog Hana ne bi imao ništa protiv da takav rezultat bude i sutra.

Trener Miljenko Bošnjaković na današnjoj konferenciji za novinare rekao je kako su njegovu ekipu poslije pobjede protiv Zvijezde 09 svrstali među kandidate za titulu prvaka, ali da je upozoravao da "sve nije bilo bajno i moćno kako se govorilo".

- Odigrali smo protiv Radnika kriminalno loše, a valja reći da imamo problema kao i svaki drugi klub. Protiv Borca imamo imperativ pobjede. Moramo odigrati dobro i odgovorno kako bismo s tri nova boda u svlačionicu vratili mir i dobru atmosferu - rekao je Bošnjaković.

Dodao je da su dobro prostudirali igru Borca, a tokom dana očekuje još informacija o njihovoj igri.

- Imaju slabosti u igri i pokušat ćemo ih iskoristiti. Danas u 19 sati prvi put ćemo izaći na teren Tušnja. Jasno je šta želimo od utakmice. Pokušat ćemo u fer igri doći do bodova - zaključio je Bošnjaković.

Što se tiče rostera za sutrašnji meč, izjavio je da zbog povrede neće igrati Darik Kobie Morris, iako je lagano počeo s treninzima.

Alžirac Nazzim Zitouni, koji je prošao školu francuskog Lyona, dobio je dozvolu za nastup. Riječ je o 25-godišnjem fudbaleru s iskustvom igranja u klubovima u Španiji, Portugalu i Bugarskoj.

Kapiten Samir Efendić ponovio je da je ekipa loše odigrala u Bijeljini i da nisu bili na nivou očekivanja.

- Poraz protiv Radnika došao je u pravo vrijeme, da se ne opustimo. U svaki meč moramo ući ozbiljno i maksimalno koncentrisani. Cijelu sedmicu pripremamo se za Borac. Analizirali smo ih, znamo na koji način možemo doći do njihovog gola. U napadu su dobri, imaju dosta kreativnih igrača. Mi imamo imperativ, samo tri boda će među nas vratiti dobru atmosferu - rekao je Efendić.

Utakmica Tuzla City - Borac igra se na Tušnju u subotu od 20 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.