open-navfaktor-logo
search
PLBiH opet u Trebinju
Tuzla City protiv Leotara nastavio pobjednički niz, Mešinović pogodio u 11. sekundi
Fudbaleri Tuzla Cityja upisali su i treću ovosezonsku pobjedu nakon što su u prvom meču 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine s 2:0 savladali trebinjski Leotar.
07.08.2021. u 18:54
get url
text

Prvi premijerligaški meč na stadionu Police poslije sedam godina nije najbolje počeo za ekipu Branislava Krunića. Samo što su gosti krenuli s centra stigli su do vodstva. U 11. sekundi susreta Belmin Mešinović je matirao domaće golmana poslije lijepe solo akcije.

U petoj minuti dobru priliku za goste imao je Mišić, da bi Leotar u 14. minuti prvi put zaprijetio golu Tuzlaka. Ipak, Nukić i Čeliković su dobro reagovali u ovoj situaciji.

Deset minuta kasnijem domaćin je uputio prvi šut u okvir gola gostija, ali je Fejzić bio siguran.

Veliku šansu izabranici Husrefa Musemića imali su u 26. minut, no loptu je poslije šuta Mišića na gol liniji zaustavio golman Leotara Perišić.

Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti priliku domaćina iz sudijske nadoknade, koju je osjujetila uspješna intervencija Fejzića.

U nastavku susreta viđen je još jedan pogodak, a poslije devet minuta igre u drugom dijelu Sulejman Krpić je pogodio mrežu domaćih. Golu centarfora Tuzlaka prethodio je dobar prodor Džafića.

Nakon drugog gola gostiju igralo se uglavnom na sredini terena, bez većih prilika na obje strane.

Za kraj vrijedi još spomenuti i to da gostujući tim susret završio sa deset igrača zbog crvenog Mirzada Mehanovića u sudijskoj nadoknadi meča.

Tuzla City je tako stigao do treće vezane pobjede, dok je za Trebinjce ovo bio drugi ovosezonski poraz.

U narednom kolu ekipa Husrefa Musemića domaćin je Posušju, dok Leotar gostuje na Pecari kod Širokog Brijega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.