open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Tuzla City u gostima kod Mladosti "naplatio" promašaje s Koševa
U prvom susretu četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Tuzla Citya slavili su 5:2 u gostima kod Mladosti.
15.08.2020. u 18:54
get url
text

Mnogi koji su pratili susret iz prošlog kola, kada su se izabranici Zlatana Nalića ispromašivali na Koševu protiv Sarajeva, reći će da su danas te promašaje naplatili.

Igrala se 10. minuta kada su gosti iz Tuzle golom Dejana Maksimovića stigli do prednosti.  

Prednost Građana u 25. minuti prvim ovosezonskim pogotkom udvostručio je iskusni srbijanski napadač Vojo Ubiparip, da bi odličnih 20-ak minuta za Nalićev tim zaokružio Mirsad Ramić kada je u 29. minuti pogodio za 3:0. Stasitom centarforu ovo je bio drugi ovosezonski pogodak.

Imala je i Mladost svoje prilike u prvom poluvremenu, još na samom početku utakmice Nevresu Fejziću je zaprijetio mladi Nedim Hadžić, dok su kasnije domaći fudbaleri od Antonija Bandića tražili penal poslije duela Kojića i Dedića.

{$galerijaFotografija}

U finišu prvog poluvremena, tačnije u 39. minuti, Fejzić je morao "pod tuš", nakon što je van šesnaesterca igrao rukom. Zbog nepromišljene reakcije svog golmana ranije je travnjak morao napustiti i Ramić, kako bi Azir Muminović stao na gol Tuzlaka.

Tri minute prije kraja prvog dijela igre Mladost nije imala sreće, nakon što je lopta poslije šuta Edina Bibera pogodila stativu.


U nastavku susreta viđena su još četiri gola, po dva na obje strane. Mladost je u 66. minuti smanjila preko Miloša Nikolića, da bi samo minut kasnije Nermin Crnkić vratio tri gola prednosti izabranicima Zlatana Nalića.

U 76. minuti Anel Dedić je vratio kakvu-takvu nadu domaćinu kada je iz slobodnjaka lijepo pogodio za 2:4, no Badara Badji je tri minute kasnije postavio konačnih 2:5, za drugu ovosezonsku pobjedu Cityja.

FK Mladost - FK Tuzla City 15. 08. 2020.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.