open-navfaktor-logo
search
FHMZ
U BiH danas kiša, narednih dana temperature i do 13 stepeni
Jutros je Bosni i Herecegovini pretežno oblačno vrijeme, a tokom dana se očekuje i kiša, na planinama moguć sniijeg.
05.02.2022. u 08:27
get url
text

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -4; Bugojno 1; Livno, Sarajevo, Zenica 2; Grude, Sanski Most, Tuzla 4; Mostar 5; Gradačac, Neum 8; Bihać 9 stepeni Celzijusevih.

- Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu Bosne. Na planinama je moguć slab snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 4 do 8, na jugu i sjeveru zemlje do 12 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Dnevna temperature oko 5 stepeni - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U nedjelju će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U večernjim satima slabija kiša u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusevih.

Prvi radni dan iduće sedmice očekuje nas oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne jugo. Sredinom dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni.

Za utorak se u Bosni i Hercegovini prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme i uglavnom u cijeloj zemlji vjetrovito. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni Celzijuseviih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.