Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena Celzijusa, na jugu zemlje do 28.

U Sarajevu pretežno oblačno. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 11 stepeni , a najviša dnevna oko 22.

Pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima očekuje se i u četvrtak. Od jutarnjih sati padavine se očekuju u Bosni, a od sredine dana prema poslijepodnevnim satima i u Hercegovini. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13 stepeni, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje od 21 do 25.

U petak se u Bosni prijepodne očekuje pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti moguće je u drugoj polovini dana. U Hercegovini je najavljena umjerena naoblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 12, na jugu zemlje do 16. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje od 21 do 25 stepeni Celzijusa.