open-navfaktor-logo
search
Nigdje bez kišobrana
U BiH danas pljuskovi, ponegdje moguć i grad: Kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana
U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno su mogući jači pljuskovi, ponegdje praćeni gradom.
16.05.2023. u 07:56
get url
text

Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima, istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 stepena Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U drugom dijelu poslijepodneva postepeni prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko 12, a dnevna oko 17 stepeni Celzijusa.

Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika u cijeloj zemlji. Nestabilno vrijeme, kod većine hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovat će jačanje tegoba. Moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima povreda, dekoncentracije, nervoze, glavobolje. Poželjno je reducirati aktivnosti.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prijepodne padavine uglavnom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a poslijepodne u većem dijelu naše zemlje. Tokom noći jači pljuskovi u Bosni. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura zraka od devet do 14, na jugu do 16, a dnevna od 12 do 18, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 23 stepena Celzijusa.

U četvrtak u većem dijelu zemlje pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovini jutro i dio prijepodneva sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni lokalno sa slabom kišom. Poslijepodne i dio noći pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne.

Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na jugu do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu od 18 do 24 stepena Celzijusa.

U petak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslijepodne lokalni pljuskovi su mogući na zapadu i jugozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura zraka od osam do 14, na jugu do 17, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 24 stepena Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.