Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje od šest do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko četiri. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni Celzijusa.

Biometeorološke prilike su povoljne. Blago zatopljenje u jutarnjim satima pozitivno će djelovati na opću sliku. Većina ljudi će se osjećati dobro, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake.

Poslijepodne su izgledne relativno visoke temperature zraka, stoga je poželjno biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučuje se slojevito odijevanje.

Sutra u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena Celzijusa.

U petak u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Jače naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24 stepena Celzijusa.

U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabim pljuskovima. U Hercegovini sunčanije uz umjerenu naoblaku.

Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu do 11. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni Celzijusa.