open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
U BiH jutros sunčano uz malu oblačnost
U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost
28.08.2019. u 08:57
get url
text

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 08.00 sati: Sokolac 11 stepeni, Bjelašnica i Bugojno 14, Ivan-sedlo 15, Livno, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 16, Drvar, Jajce i Zenica 17, Bihać i Sanski Most 18, Doboj, Grude, Prijedor, Široki Brijeg i Zvornik 19, Banja Luka i Bijeljina 20, Brčko i Gradačac 21, Trebinje 22, Mostar 23 i Neum 24.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima uglavnom prijepodne. Poslijepodne, razvojem oblačnost u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Vjetar u Bosni slab na momente i umjeren promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U Sarajevu danas će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslijepodne, razvojem oblačnosti može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Najviša dnevna temperatura oko 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.