U Bosni jutros je umjereno oblačno vrijeme s kišom u sjevernim područjima. U Hercegovini je malo do umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka. 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 12 stepeni, Ivan-sedlo 15, Sokolac 17, Sarajevo 18, Bugojno i Drvar 19, Jajce, Livno, Srebrenica i Tuzla 20, Banja Luka 21, Bihać, Sanski Most, Zenica i Zvornik 22, Bijeljina, Doboj, Gradačac i Prijedor 23, Brčko i Grude 24, Mostar 26, Neum, Stolac i Trebinje 28.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste. 

U Bosni se danas u jutarnjim satima očekuje umjereno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima, ponegdje u Bosni i s kišom. U ostatku dana bit će bez padavina.

Vjetar u Bosni bit će slab sjevernog smjera, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 24 do 29, na jugu od 28 do 33 stepena. 

U Sarajevu će prijepodne biti umjereno oblačno vrijeme, uz mogućnost slabije kiše. Tokom dana doći će do razvedravanja. Najviša dneva temperatura oko 27 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.