Prognoza

U BiH od sredine septembra više sunčanih dana

Objavljeno: 09.09.2019. u 11:11

Vremenske prilike u BiH se do kraja sedmice neće značajno promijeniti

FOTO: Arhiv

Pogled na sinoptičku kartu otkriva kako se vremenske prilike u Bosni i Hercegovini neće znatnije promijeniti do kraja ove sedmice.

Preovladavat će umjereno do pretežno oblačno, a u sjevernim i centralnim područjima očekuje se u popodnevnim satima slaba kiša ili lokalni pljusak. Više sunčanih sati moguće je u Hercegovini.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), jutarnje temperature svježije su u odnosu na prethodnu sedmicu i kretat će se od osam do 13 stepeni Celzijusovih u Bosni, a u Hercegovini do 18. Maksimalne dnevne temperature kretaće se između 19 i 25 stepeni na jugu do 29.

U periodu os 16. do 23. septembra prognozira se stabilnije i toplije vrijeme uz više sunčanih sati. U centralnim i sjevernim područjima očekuje se nešto više oblaka u donosu na krajniji jug. Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 12 do 17 stepeni u Bosni, a na jugu zemlje do 20 stepeni Celzijusovih. Temperature zraka tokom dana u Bosni biće od 23 do 28 stepeni, a u Hercegovini do 31.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije