U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno oblačno vrijeme. Sunčanije je na sjevernim područjima Bosne.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 3 stepena, Zenica 9, Ivan-sedlo 11, Bijeljina, Doboj i Livno 12, Trebinje 13, Grude, Široki Brijeg i Tuzla 14, Bugojno, Mostar, Sarajevo i Stolac 15, Banja Luka, Drvar, Gradačac i Jajce 16, Bihać i Sanski Most 18 i Neum 20 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 934hPa, za 10hPa je ispod normale i opada.

U većem dijelu zemlje danas će preovladavati pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. Više sunčanog vremena na sjeveru zemlje. Prijepodne slabije padavine na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U drugoj polovini dana jačanje padavina u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se većinom prognozira između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 80 litara.

U većem dijelu Bosne prolazno jača kiša tokom noći na srijedu. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, sa udarima od 45 do 65 km/h. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana lokalno su mogući i olujni udari vjetra i do 80 km/h.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

U Sarajevu pretežno oblačno. Kiša se očekuje od kasnih poslijepodnevnih sati i tokom noći na srijedu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.