open-navfaktor-logo
search
Prava neman
U Bilećkom jezeru ulovio soma teškog 85 kilograma i dugog 2,4 metra
Sve više i u sportskom ribolovu dolazi do pomodarstva, počevši od izmišljanja raznih pomagala za ribolov, pa do marketinškog izvikavanja određenih destinacija za ribolov kapitalnih riba.
24.04.2020. u 10:58
get url
text

Ni ribolovci iz Bosne i Hercegovine nisu imuni na taj novi trend, pa često odlaze u ribolov na te destinacije, a mi, u našoj državi, pred nosom imamo vode i ribe u njima na kojima nam zavide mnogi ribolovci širom Evrope, piše portal Bistro BiH.

Takav raj za ribolovce odavno je postalo Bilećko jezero, a sa tog jezera su se prestali objavljivati ulovi ispod 50 kilograma težine. No, pažnju je privukao som od 85 kilograma kojeg je ulovio Milan Vujović - Vuja iz Bileće na varalicu 'Rapala - Magnum' na vuču. Borba sa ovom nemani je trajala više od sat.

Iz Bileće najavljuju međunarodno takmičenje u lovu soma, a pokrovitelj tog takmičenja će biti Turistička zajednica iz Bileće i Općina Bileća. Bilećko jezero ima potencijala, i zahvaljujući domaćinskom upravljanju tom vodom od strane lokalnih udruženja, ono je već postalo poželjna ribolovna destinacija koju pohode ribolovci iz cijele regije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.