Tragedija u Meksiku

U eksploziji poginula holandska džudistkinja

Objavljeno: 10.07.2019. u 18:44

Kim se džudom počela baviti s osam godina, a u svojoj kratkoj karijeri je u svim kategorijama osvojila ukupno 18 medalja.

FOTO: IJF.ORG

Trostruka prvakinja Holandije u džudu Kim Akker (22) poginula je u eksploziji koja se dogodila u njezinoj kući u Playi de Carmen u Meksiku.

Do eksplozije je došlo nakon curenja plina. Imala je opekline trećeg stupnja i hitno je prevezena u bolnicu gdje je bila u komi tri dana. Nažalost podlegla je povredama uprkos velikim naporima doktora.

- Akker, koja je imala samo 22 godine, poginula je u nedjelju od posljedica eksplozije koja se dogodila u njezinoj kući u mjestu Playa de Carmen u Meksiku. Bila je tri puta prvakinja Holandije. Predstavljala je Holandiju na Evropskim igrama mladih i na Evropskom prvenstvu za juniore. Krajem 2018. godine je odustala od bavljenja sportom nakon učestalih povreda i otišla je raditi u Meksiko. Cijeli Savez je u mislima s njezinom porodicom i prijateljima - napisali su.

Kim se džudom počela baviti s osam godina, a u svojoj kratkoj karijeri je u svim kategorijama osvojila ukupno 18 medalja. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije