open-navfaktor-logo
search
Izbor selektora
U izvještajima regionalnih medija o dešavanjima u FSBiH dominira jedna riječ
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ni nakon današnje sjednice Izvršnog odbora FSBiH nije dobila novog selektora.
04.01.2021. u 21:09
get url
text

Nesuglasice među članovima IO FSBiH rezultirale su prolongiranjem imenovanja nasljednika Duška Bajevića.

VEZANI TEKST - Zmajevi i dalje bez selektora: Zeljković optužuje Begića da je blokirao izbor Peteva

Prijedlozi Stručne komisije koju čine Emir Spahić i Zvjezdan Misimović bili su Sergej Barbarez i Ivaylo Petev, ali ni jedan od njih nije dobio potrebnu podršku. Na sjednici je bilo 13 članova, IO je imao kvorum, ali nijedan prijedlog nije pušten na glasanje, pa je sjednica prekinuta.

I u regionu su se pratila dešavanja koja su se danas odvijala na Ilidži, a zanimljivo da su regionalniji mediji dosta slično razmižljaju kada je riječ o izboru novog selektora Bosne i Hercegovine.

Zanimljivo da su čak tri medija iz regiona, koji su prilično čitani i posjećeni u njihovim zemljama, situaciju oko izbora nasljednika Dušana Bajevića opisali riječju "cirkus".

Srbijanski portal Telegraf je tako svoje čitaoce od dešavanjima na IO FSBiH obavijestio uz naslov "Cirkus u Bosni prilikom izbora selektora: Šta se to dešavalo na sjednici u Sarajevu?"

Ni novinari makedonskog Sport1 situaciju ne vide mnogo drugačije.

"Cirkus u BiH: Pronašli su trenera u Bugarskoj, ali nisu glasali za njega" naslov je teksta na ovom portalu u kojem se javnosti u Sjevernoj Makedoniji predstavlja situacija sa današnje sjednice IO FSBiH.

I novinari hrvatskog portala Index na pat poziciju u koju je dospio izbor novog selektora ne gledaju ništa drugačije u odnosu na srbijanske i makendonske kolege. O današnjoj sjednici izvještavali su uz naslov "Cirkus u bh. nogometu. Željeli izabrati izbornika pa se posvađali".

Valjda će u FSBiH uskoro pronaći kvalitetno i razumno rješenje kako bi u regionu prestali "cirkuzati" s nama.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.