Sanacioni radovi izvode se na autoputu A1 na silaznoj rampi petlje Visoko iz pravca Sarajeva. Od 8 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično, dok se u poslijepodnevnim i noćnim satima saobraća usporeno. Zbog izvođenja neophodnih radova za danas je planirano zatvaranje preticajne trake na autoputu A1, smjer Zenica - Kakanj, u zoni petlje Lasva. Mole se vozači da na ovoj dionici voze opreznije i sporije.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor - Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila teža od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Danas se izvode radovi u mjestu Brnjaci na dionici Kiseljak - Kobiljača, zbog čega se saobraća usporeno.

Usporeno, zbog radova, tokom dana saobraća se i na putevima: Vitez - Travnik (Kaonik - Nević Polje), Jajce - Crna Rijeka (most preko jezera Bočac) Široki Brijeg - Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo - Kladanj (Olovske Luke), Stupari - Živinice, Pelagićevo - Srebrenik - Šićki Brod, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača i Šuica - Tomislavgrad, kao i povremeno na ulazu u Vogošću, u blizini Vogošćanske petlje.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati, saopćio je BIHAMK.