Bankarske prevare

U Kotoru uhapšen Rus s Interpolove potjernice

Objavljeno: 12.07.2019. u 19:03

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici je za A.P. odredio ekstradicijski pritvor

Službenici NCB Interpol Podgorica zajedno sa službenicima Odjeljenja sigurnosti Kotor uhapsili su A.P. (34) iz Ruske Federacije, koji se potraživao po potjernici moskovskog Interpola.

Zajedničkim operativnim i taktičkim aktivnostima službenika Odsjeka za međunarodnu operativnu saradnju i OB Kotor A.P. je lociran i lišen slobode na području općine Kotor. A.P. se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Moskva radi osiguranja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela prevara i bankarska finansijska prevara u Ruskoj Federaciji- navodi se u priopćenju Uprave policije Crne Gore.

Kako se dodaje, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici je za A.P. odredio ekstradicijski pritvor. Sada slijedi komunikacija nadležnih organa dvije države radi izručenja uhapšenog Ruskoj Federaciji.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije