open-navfaktor-logo
search
Vrijeme danas
U Krajini i Hercegovini sunčano, u ostatku zemlje umjereno oblačno
Danas se u Krajini, Hercegovini i na jugozapadu Bosne očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku zemlje pretežno oblačno vrijeme.
07.02.2020. u 06:36
get url
text

Tokom dana ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne moguće je provijavanje slabog snijega. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnja temperatura od minus šest do nula, na jugu od minus jedan do pet, a dnevna od dva do osam, na jugu od sedam do 12 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno moguće je provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura oko minus četiri, a dnevna oko tri stepena Celzijusa.

Biometeorološke prilike relativno su povoljne u cijeloj zemlji. U Bosni, nakon mjestimično tmurnog jutra, uz povremene sunčane intervale u drugom dijelu dana i opća slika će se postepeno popravljati.

Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Sa večernjim satima temperature će ponovo opasti, pa je preporučljivo posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće.

U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.